Iets voor jou?

Werken met een plus

Heb jij écht een boodschap aan kinderen, ook als ze soms een wat andere achtergrond hebben dan jij? En wil je vanuit jouw christelijk geloof leerlingen inspireren en laten groeien en bloeien? Dan is werken op één van de Mantum-scholen in de Randstad vast iets voor jou.

Werken op een christelijk-reformatorische basisschool in de Randstad is net even uitdagender dan in gebieden waar veel meer gelovigen wonen. Zo is de samenstelling van je klas vaak wat diverser. Veel kinderen gaan wel naar de kerk, maar niet allemaal naar dezelfde. Ze wonen ook niet allemaal in de buurt, maar moeten soms een stukje reizen voor de school. Dat hebben ouders er graag voor over, ze kiezen overtuigd voor deze basisschool.

Werken op een Mantum-school biedt dan ook minstens vijf keer een plus:

Ouders zijn net even meer betrokken bij jou en de school

Scholen zijn wat kleiner en meer slagvaardig in beleid

Schoolteams zijn hecht, collega's zijn meer coöperatief, we doen het samen

Er is meer ruimte om jouw geloof echt te delen en uit te dragen

Je hebt meer impact op het leven van kinderen, hun ouders en soms zelfs de buurt, wijk of het dorp

Iets voor jou?

Misschien heb je een baan en loop je rond met de gedachte: is dit echt wat ik wil? Of misschien volg je een opleiding op het mbo of de pabo en zoek je een (lio)-stage met net even meer uitdaging? Lees dan snel verder als je herintreder, switcher, zij-instromer of student bent!

Herintreder

Herintreden in het onderwijs

Heb je in het verleden voor de klas gestaan en is het tijd om de draad weer op te pakken? Dan is het goed om te weten dat je onderwijsbevoegdheid gewoon geldig is. Je kunt zo aan de slag op één van de Mantum-scholen. Natuurlijk krijg je alle coaching en begeleiding die je nodig hebt. We maken graag gebruik van de overheidsregeling hiervoor.

Waarom werken op een Mantum-school? Omdat je graag werkt vanuit je christelijke levensovertuiging en niet alleen een boodschap maar ook dé Boodschap wilt meegeven aan kinderen. Je onderwijservaring, ook als die van wat langer geleden is, komt daarbij goed van pas. Jij kunt goed omgaan met de verschillende achtergronden van leerlingen en onderkent het belang van christelijk onderwijs in de Randstad.

Switcher

Veranderen van school

Je werkt in het basisonderwijs en hebt het naar je zin. Tegelijk vraag je je af: is het niet eens tijd voor een andere werkomgeving? Een andere school, nieuwe collega’s, meer uitdaging én meer diversiteit in de klas? Als je dat herkent, overweeg dan de overstap naar een basisschool in de Randstad, bijvoorbeeld één van de Mantum-scholen.

Waarom werken op een Mantum-school? Omdat je graag werkt vanuit je christelijke levensovertuiging. Je vindt het uitdagend om met verschillende (kerkelijke) achtergronden om te gaan en steekt graag energie in hoofdzaken, niet in bijzaken. Je onderkent het bijzondere belang van christelijk onderwijs in de Randstad en ziet mogelijkheden om dienstbaar te zijn in deze veelal onkerkelijke omgeving. Zo draag jij je geloof uit terwijl je als onderwijsprofessional aan de slag bent.

Zij-instromer

Zij-instromen in het basisonderwijs

Wil ik dit de rest van mijn werkzame leven doen? Als je in het bedrijfsleven, de zorg of een andere sector werkt, kan deze vraag maar zo in je gedachten komen. Als je de overstap naar het primair onderwijs overweegt, neem dan contact op met de Mantum-scholen. Met de juiste vooropleiding (bijvoorbeeld afgeronde hbo- of wo-opleiding) kun jij je lesbevoegdheid halen én lesgeven.

Waarom werken op een Mantum-school? Omdat je leeft en werkt vanuit je christen zijn en je geloof graag deelt met anderen. Bovendien heb je hart voor kinderen en hun ontwikkeling, je wilt ze helpen te groeien en bloeien midden in de Randstedelijke samenleving met al zijn diversiteit.

Student

(Lio)-stage in het basisonderwijs

Stage lopen in het basisonderwijs, dat kan op heel veel plekken. Als jij als mbo- of pabo-student een meer uitdagende school zoekt, denk dan eens aan een van de Mantum-scholen. Die vind je in de veelkleurige Randstad, een regio waar christelijk basisonderwijs minder vanzelfsprekend is. Maar juist dat maakt het net even avontuurlijker!

Waarom je (lio)-stage op een Mantum-school? Omdat je uit overtuiging kiest voor christelijk onderwijs en een meer diverse groep leerlingen je aanspreekt. Mantum-scholen zijn bovendien kleinschaliger waardoor de begeleiding persoonlijk is en je veel ruimte krijgt voor eigen initiatief. Je wordt echt onderdeel van het team, we werken hecht samen en betrekken jou daar graag in!

Is het iets voor jou? Bekijk dan onze actuele vacatures of meld je aan voor de jobalert: